Bitcoin ( BTC ) heeft al de mythen weggenomen dat zijn hashpercentage deze week met 40% daalde en enkele dagen later nieuwe hoogtepunten bereikte.
 

Welke Bitcoin hash-crash?


Zoals gegevens van de monitoringbron Coin Dance bevestigen, nadat de hash-snelheidsmetriek daalde van 104 quintillion hashes per seconde (h / s) naar 57 op 23 september, werd deze onmiddellijk teruggedraaid.

Op 24 september verdubbelde het en bereikte het 114 quintillion h / s, slechts een tikje verwijderd van de hoogtepunten aller tijden van 121 quintillion h / s die tien dagen eerder werden gezien. 

zoals Cointelegraph meldde , leken commentatoren aanvankelijk bang toen de hash-snelheid daalde. Lang beschouwd als een mate van betrokkenheid bij het Bitcoin-mijnproces , leek een plotselinge uittocht van rekenkracht alarm te slaan.

Dat gevoel werd nog versterkt omdat BTC / USD zelf een dag later 15% verloor - een gangbare theorie onder commentatoren is dat prijsactie volgt op hash-rentebewegingen.

Het wegnemen van de mythen over de gezondheid van Bitcoin
Desalniettemin legden technische bronnen vervolgens uit dat de online beschikbare hash-tariefgrafieken in feite weinig idee geven van de rekenkracht van Bitcoin. Hashpercentage, legden ze uit, is in wezen onmeetbaar en de statistieken zijn gewoon een schatting.

Factoren zoals langzame blokkeertijden kunnen de resultaten onevenredig beïnvloeden, wat leidt tot overdreven onheilspellende resultaten zoals de nepcrash van deze week, voegde ze eraan toe.

Als de nieuwste statistieken echter betrouwbaar zijn, blijft de hash-snelheid van Bitcoin op een opwaarts traject, rond het hoogste punt ooit. Dit staat in contrast met de prijsdaling: op het moment van druk op vrijdag was BTC / USD 21% lager dan zeven dagen geleden.

bron https://cointelegraph.com/news/what-crash-bitcoin-hash-rate-doubles-in-24-hours-despite-price-drop