Volgens 1ml, de website die in realtime statistieken bijhoudt voor het Bitcoin nodes heeft, betekent dat de transactie verificatie decentraler is geregistreerd. Dit betekent dat het netwerk minder gevoelig is voor manipulatie of 51% attacks. Verhoogde beveiliging is belangrijk voor BLN om meer vertrouwen in het netwerk te creëren.

Het BLN netwerk capaciteit ligt momenteel op 828 Bitcoin (BTC). Bij Bitcoin is dat ongeveer 18.000 met een totaal van 100.000 nodes. Meer nodes kan vertrouwen wekken en daardoor een hoger transactievolume voor BLN. De dalende prijs van Bitcoin heeft ook een effect op het BLN: de capaciteit en de hoeveelheid channels zijn deze week gedaald.
Wells Fargo
Een groot aantal van de nieuwe nodes hebben de naam 'Wells Fargo'. Deze nodes zijn waarschijnlijk in gebruik genomen om de nieuwe Distributed Ledger Technology (DLT) van Wells Fargo te ondersteunen.

BLT's verhoogde snelheid komt mogelijk ten koste van de veiligheid. Eerdere systemen die met BLN werken hebben al veiligheidsproblemen gehad. Denk aan Eclair, c-lighting en Ind.

De release van Wells Fargo's DLT zal een goede stresstest zijn voor BLN. BLN loopt vooraan in de praktische toepassing van blockchain-technologie en biedt ondersteuning voor betalingen, gaming, hardware en softwareapplicaties.

bron https://allesovercrypto.nl/nieuws/bitcoin-lightning-network-bereikt-meer-10000-nodes