Vandaag heeft Stax Digital, maker van het populaire cryptocurrency-mijnproduct Honeyminer , zijn overname aangekondigd door Core Scientific, een AI- en blockchain-bedrijf. Door de deal brengt Core Scientific de belangrijkste troeven van Stax Digital binnen, inclusief het gehele personeel en intellectueel eigendom van Honeyminer.

Honeyminer debuteert in juli 2018 en is de toonaangevende software voor GPU-cryptocurrency-mining op personal computers. Het platform is beschikbaar op Windows en vanaf mei MacOS .

Core Scientific is momenteel beschikbaar op ongeveer 1.400 verschillende GPU-modellen en is van plan om de IP- en blockchain-expertise van Stax Digital te gebruiken voor zijn beheer- en monitoringoplossingen Minder en besturingssysteem, MinderOS.

MinderOS zal ook native mijnoplossingen integreren, zei een verklaring van het bedrijf.

Kevin Turner, CEO van Core Scientific, zei dat IP en team van Honeyminer een enorm potentieel hebben voor de huidige producten van zijn bedrijf.

"Hun IP en bewezen ervaring in blockchain zullen ons in staat stellen om de mogelijkheden van onze beste blockchain hosting- en applicatie-oplossingen te blijven verbeteren."

Sprekend met CoinDesk, zei Honeyminer CEO Noah Jessop dat de mijndienst is gedownload in 167 landen, in wezen overal waar ze het legaal kunnen aanbieden.

Sinds de lancering van MacOS afgelopen voorjaar heeft het team talloze projecten ontwikkeld die de komende weken via Core Scientific worden aangekondigd. Jessop zei dat het MinderOS-platform van Core Scientific een natuurlijke oplossing was voor Honeyminer, en benadrukte daarmee het managementplatform Minder.

bron; coindesk