Kopen en verkopen door te letten op satoshi

Laatste reactie 11/03/2018 21:34 door Coen
· Markeren als ongelezen
Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
Helden van Coingids,

Zoals aangegeven in de live video van Coen en Jamie zou ik ook nog even een topic plaatsen over mijn vraag.

Denk wel handig om hier de discussie te starten:

Stel je hebt een maand geleden Vechain of een andere altcoin gekocht voor ongeveer 71k Sat, daarna op 62K sat. Een keer op 44k sat grootste gedeelte. Je gemiddelde prijs is nu ongeveer in euro's 4.30. Je ziet dat je prijs nu weer gezakt is naar 3.60 en in sat is dit 39k. Wat nu te doen? HODL?

Er wordt nu wel gezegd je zou kunnen verkopen op in dit geval 39k sat ongeveer 150euro verlies nemen. En dan weer terug kopen op bijvoorbeeld 37k sat. 

Maar er wordt zo vaak gezegd let op de satoshi.... nu heb ik bij hoge satoshi gekocht... heb ik nu niet veel meer verlies dan die 150euro die er in mijn app staat? Of wat in mijn delta app staat klopt dan ook?

Maar goed ik verkoop ze dan en koop ze terug dan schiet ik er toch niet heel veel mee op? Dan moet hij wel enorm zakken? Probeer het een beetje te begrijpen want blijf het lastig vinden:)

Hoop dat iemand dit verhaal begrijpt en het nog eens wilt uitleggen. Wellicht een mooie discussie kunnen starten hier over:)

Ik wou het toen ik die 4.30 had eigenlijk tijdelijk verkopen niet gedaan.... helaas:) Maar misschien is mijn belangrijkste vraag wel hoog gekocht in satoshi en hij staat nu laag.... als mijn app aangeeft 150 verlies blijft het dan ok 150 verlies of kan het wel eens veel meer zijn:)

Groet,
peter wetterhahn 9 maanden geleden geplaatst
Hey lesley,

Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Het is altijd zonde om met verlies te verkopen. Iedereen heeft dit al wel gehad denk ik. Ik probeer dan back to basic te denken. Ik ga bv naar de litecoin. Die gaat in de prijs omhoog en naar beneden. Die winst die ik daar maak (soms 20 tot 30 dollars) per week koop ik de alt-coins van die in het verlies staan. Let op ik verkoop de hogere ingekocht altcoins niet. Ik ga ervan uit dat de alt coins ook weer omhoog gaan :)). Dus als hij omhoog gaat dan heb je minder of geen verlies en je hebt meer alt-coins. ..  BV in de forex kan je ook winst maken als de koers naar beneden gaat. Helaas hier niet. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Voor mij heeft het in ieder geval wel geholpen.
Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
Dit is dan eigelijk wat ik al gedaan heb met de Vechain denk ik? eerst voor 6.20 gekocht en later eens voor 2.20 om zo de prijs omlaag te halen? Zelfde denk ik...

Bedoelde het meer hoe het met de satoshis zit... bij 71k verkopen op 45k is bij voorbeeld 100 verlies maar is het dan ook 100 verlies of omdat de btc nu hoger staat is de verlies dan nog meer?
reactie op @lesleyp:
peter wetterhahn dus die laatste zin wat je zegt klopt denk ik wel
9 maanden geleden

Beantwoorden

Eelco B 9 maanden geleden geplaatst
Ik ben meestal niet zo van HODL omdat ik meer trader dan investeerder ben. In het geval van VeChain gaat dat zeker niet op en zeg ik HODL! De koers is de laatste dagen door FUD omlaag gegaan. Ik verwacht dat dat een aankoopstrategie is geweest. De koers van VeChain kan zomaar ineens skyhigh gaan als er groot nieuws naar buiten komt. Ik verwacht dat deze coin eind van dit jaar minimaal €25,- waard is. De weg er naartoe is nog een beetje onzeker. Ik heb onlangs nog bijgekocht en mocht de coin terugzakken naar €3,- dan koop ik zeker nog eens minimaal 200 stuks bij.
peter wetterhahn 9 maanden geleden geplaatst
hm ja ik begrijp je

misschien helpt dit

In principe zijn alle handelsbeurzen gelinkt aan de Bitcoin. Dit houdt in dat de prijs van Bitcoin ook direct de prijs van andere munten beïnvloed. Stijgt de prijs van Bitcoin dan wordt elke Satoshi meer waard. Dit houdt in dat wanneer jouw alternatieve munt (een altcoin), zoals Ethereum, in zijn Satoshi waarde gelijk blijft, wel in prijs (in euro's of dollar's) kan stijgen of dalen.

Zo kan het dus zijn dat Ethereum vandaag €500,- waard is en morgen €600,- terwijl hij nog steeds 0.03539800 Satoshi is.
reactie op @peterwetterhahn:
Coen Olde Bijvank Exact @peterwetterhahn veel mensen die net beginnen met crypto gaan hier de mist mee in.. waaronder ikzelf :)
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
We komen in de buurt maar nog niet helemaal wat ik bedoel haha.....sorry:)

Ik begrijp als de BTC stijgt en gister was je ETH 500 en nu hij gestegen is 600 maar het aantal sat is het zelfde dat snap ik nog.

Bedoelde meer zoals hier boven beschreven, kan het zo zijn dat ik op me VEN 150euro verlies hem maar als ik hem omruil voor BTC om er wat anders voor te kopen ik nog meer verlies kan hebben omdat de BTC gestegen is en de VEN gezakt(daarom me verlies) Of wat er in mijn portfolio app staat kopt gewoon dat dat mijn verlies is mocht ik het verkopen voor BTC of ETH om er een andere altcoin voor te kopen. Sorry het is een beetje omslachtig :)

Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
Een ander voorbeeld. stel je hebt 215 XRP gekocht mer BTC, sat waarde 123sat. heb er €1'07 euro voor betaald. Ik heb dus een verlies dus plua min €60 verlies. Nu is het aantal sat vele male hoger 865 sat. Stel ik verkoop ze nu en pak mijn verlies om later terug te kopen, heb ik dan nog meer dan die €60 verlies? Omdat ik ze op binance moet omwisselen voor BTC. Omdat BTC harder gestegen is dan de altcoin XRP? Of blijft het verlies het zelfde? Of is het bijvoorbeeld meer? In mijn delta app staat bijv 28% verlies. Belangrijkste vraag... blijft het verlies gelijk als ik ze weer omwissel voor BTC?
reactie op @lesleyp:
D D Dat hoeft niet je moet kijken voor hoeveel BTC je ze hebt ingekocht. De prijs van BTC daalt / stijgt met de dag / uur. Dus het kan best dat je 0,01 meet BTC terugkrijgt dan je dat je geinvesteerd hebt, maar dat je in de euros gedaald bent.

Als het goed is geeft je Delta ook aan wat je winst / verlies op de inkoop prijs is. Als je met euro's hebt gekocht moet je kijken wat destijds de BTC waarde was. Het kan best zijn dat je namelijk op je BTC winst pakt.

Ik snap je bovenstaande vraag niet helemaal betreffende cijfers wel wat je wilt weten, maar hoop dat dit je iets helpt.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
Ja ik bedoel ook mijn buy price 0.000123 sat. Nu is hij bijvoorbeeld 0.0008444. Hele andere prijs dus. Euro prijs 30% verlies. BTC 31%.... Dus als ik ze omwissel heb ik dus meer verlies dan het euro bedrag in mijn Delta app.
Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
Zelfde met VECHAIN, een deel die ik heb geeft 60% winst aan! Als ik baar de BTC kijk 10% verlies... raar toch... zo kan ik toch nooit winst maken? Want moet eerst terug naar BTC
reactie op @lesleyp:
D D Dat is niet raar, maar snap je wel. Je hebt op euro vlak winst want beide munten zijn gestegen dus in jou geval 60 euro winst. Alleen omdat beide munten zijn gestegen en de BTC iets meer als de VECHAIN heb je in verhouding tot je BTC verlies. Je moet hopen dat of VECHAIN meer stijgt of de BTC daalt. In jou geval zijn de coins beiden omhoog gegaan op euro gebied en tegenover elkaar is BTC meer gestegen dan jou VECHAIN en dus heb je op BTC verlies.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lesley p Bedankt.

En als ik ze nu omwissel voor ETH? Of BNB? veranderd er dan wat?
9 maanden geleden

Beantwoorden

D D Ja je krijgt dan BNB / ETH en die hebben een andere stijging of daling dan VECHAIN, maar ik kan niet voorspellen of dit positief is kan net zo goed zijn dat BNB / ETH nog meer zakt.

Als je vanuit BTC de VECHAIN hebt gekocht moet je kijken hoeveel ETH / BNB op dat moment jou saldo was. Het is natuurlijk daarna weer hetzelfde spelletje de ETH of BNB moet stijgen ten opzichte van de BTC zodat jij weer meer BTC terugkrijgt.

Uit mijn ervaring hoe vaker ik van coin na coin switch om weer terug te komen bij mijn beginnende coin hoe meer verwarring en dus bijna geen overzicht door alle berekeningen. Hierdoor heb ik geleerd geduld wordt beloond "HODL".
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lesley p Bedankt voor je uitleg
9 maanden geleden

Beantwoorden

D D Geen probleem hoop ook dat het je heeft geholpen. 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Lesley p 9 maanden geleden geplaatst
Ik heb toch nog een vraag...opmerking :)

Ik heb even gekeken als ik bijv 259 sell wil doen bij de VEN. Krijg ik precies het aantal wat het waard is in euros... dat klopt dan toch niet helemaal of gaat er zodra ik op sell druk nog veel meer kosten af?
reactie op @lesleyp:
D D Fee's moeten eraf. Even nagaan welke Fee's je per transfer / trade betaald.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lesley p Ja die 0.05% bnb token... Maar het is dus niet raar dat het gewoon dat bedrag uit mijn delta app is.... en de %btc niet van toepassing is ?
9 maanden geleden

Beantwoorden

D D When you trade on Binance exchange , our system will give you a discount of deductible fees automatically on the condition of having enough BNB in your account. The cost BNB amount depends the market price.

Na mijn weten gaat het van jou BNB account af. Dus als je bij Delta geen fee's hebt ingevuld dan klopt dat, want het gaat van je BNB coins af. Of je hebt bij Delta ook fee's ingevuld en dan is het ook daar al eraf gehaald.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
D D 9 maanden geleden geplaatst
Hallo Lesley,

Ik hoop stiekem dat je de piek nog hebt gepakt met je VEN ? omdat je bezig was deze te ruilen / incashen. 18:00 heeft die nog een mooie knal gemaakt ;)
reactie op @dd:
Lesley p Niet gedaan hahaha helaas!!
9 maanden geleden

Beantwoorden

D D Jammer, maar verder wel gelukt met de trade en je vraagtekens over de fee's ?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Lesley p Ja dat wel denk ik. Een vriend van me trade ook regelmatig. Die zei ook wat er in de delta app krijg ik er ook voor. hij komt dan steeds andere coins... voor het daadwerkelijk uitbetalen is het even afwachten welke BTC koers, en wat ik er voor betaald heb wat jij al zei.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 March 2018 om 14:52
Aantal lezers 56
Aantal reacties 25